SEBNamn: Viktor Lloyd

Ålder: 23 år

Studier: Ekonomie kandidatprogrammet (Finansiering), Lund

Hur ser en typisk dag ut på din praktik?

- Det är väldigt olika, för jag har varit på alla olika avdelningar på kontoret. En typisk dag i kundtjänst var att ta emot kunder och göra lite administrativt arbete. När jag var på privatrådgivningen och var det mycket fokus på metodiken, hur man skulle jobba med effektiva kundmöten och vilka regler man skulle följa. Sen var jag på företagsrådgivningen och då var det väldigt mycket kreditpolicy och analys av de företag som man gav krediter till, samt ha kontakt med dem och ibland besöka dem. Sen nu sist så har jag varit på kapitalrådgivningen och det är lite som privatrådgivningen fast mer avancerat, lite större belopp och lite större kunder.

Är det något konkret som du känner att du kommer att ta med dig när du söker nästa jobb?

- Företagsrådgivningen var väldigt lärorik kände jag, hur de jobbar med analyser av företag, kassaflödesmodeller och sånt där. Man lär sig väldigt mycket om hur man effektivt ska driva företag.

Hur relevant var praktiken för det du vill och tror att du kommer att jobba med framöver, på lite längre sikt?

- Jag tror faktiskt att det kommer att vara väldigt relevant. Jag har fått lära mig mycket om kundbemötande från ett bankperspektiv. Och det här med företagsrådgivningen tror jag som sagt verkligen att jag kommer att ha användning av. Det är det jag är mest intresserad av, att jobba med företag och investeringar i företag.

Tror du att praktiken kommer att hjälpa dig rent konkret i ditt framtida jobbsökande?

- Det kan jag faktiskt svara att det verkligen redan har gjort. Jag fick precis svar från Ikano Bank att jag har fått jobb på deras team mot finansiell brottslighet, och jag tror definitivt att det hjälpte mig att jag hade jobbat på bank innan.

Läs mer om fördelarna med praktik här.

 Börja sök praktik redan idag!